Nimavert

Firma je výsledkom diskusie medzi zakladateľmi Nico Coenom a Maartenom Debie. Diskutovali predovšetkým o tom, prečo západoeurópsky trh nie je pripravený konzumovať hmyz, zatiaľ čo ho mnoho krajín mimo Európy už zahrnulo do svojich jedálnikov. Po výskumoch a premýšľaní nakoniec urobili odvážny krok. Začali pestovať rôzne druhy hmyzu priamo vo vlastnej garáži a pivnici. Neskôr odsunuli plán farmárčenia a sústredili sa predovšetkým na prípravu hmyzích špecialít. Najskôr sa rozhodli pracovať iba s múčnymi červami, potom prevzali spoločnosť Little food, vďaka ktorej rozšírili svoje portfólio aj o cvrčšie produkty.

„Po veľkom testovaní a ochutnávaní sme vyvinuli niekoľko produktov z múčnych červov. Na konci roku 2019 sme prevzali spoločnosť Little Food, ktorá mala celý rad cvrččích produktov. Nimavert je pre všetkých, ktorí sú zvedaví objavovať chuť hmyzu a ktorí sú presvedčení, že si tiež zaslúžia miesto na našom tanieri. Koniec koncov, hmyz, a najmä múčne červy, sú alternatívnym a ekologicky šetrným zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov. Hmyzie výrobky a riad nemusia vyzerať nijako zvláštne, ani nemusia byť zložité. Jediné, na čom záleží, je chuť.”

 

Sušenie cvrčky v originálnom balení


Nimavert ponúka sušené cvrčky aj múčne červy v originálnom sklenenom balení, ktoré hneď na prvý pohľad zaujmú svojim neobvyklým vzhľadom. Vďaka tvaru je dobre skladný a môžete si teda vziať chrumkavé parťáky kamkoľvek so sebou. Sušené cvrčky a múčne červy ponúkajú v troch príchutiach po 12 gramoch v jednom balení.

Medzi najobľúbenejšie patrí príchuť cesnaku a petržlenovej vňate. Skvele sa hodí ako výdatná a originálna desiata, ale aj ako mls do misky k obľúbenému programu. Cvrčky a červy s paradajkovou príchuťou môžete využiť aj pre pokrmy stredomorskej kuchyne, napríklad ako netradičnú prísadu do cestovín. Ďalej ponúkajú naturálny a údenú variantu.

 

Spracovanie hmyzu a rozmanité využitie


Hotovému hmyziemu produktu predchádzajú rôzne procesy. Cvrčky a červy sú najskôr vysušené a následne pražené. Potom sa napríklad ďalej rozdrví na prášok na tvorbu hmyzej múky. Z hmyzej múky si môžete upiecť lahodný a nadýchaný domáci chlieb. Ďalej sa môžu cvrčky a červy spracovať ako náplň do raviol a podobne. Hmyz má skrátka veľmi rozmanité využitie!

 

Na našom webe Grig.sk môžete nájsť hneď niekoľko produktov tejto belgickej dvojice, ktorých ponuku budeme do budúcna ďalej rozvíjať!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz