Ingrediencie
- 200 g 80% čokolády
- 3/4 hrnčeka polohrubej (celozrnnej) múky
- 30 g cvrčkej múky
- 1 väčšia alebo 2 menšie varené červené repy
- 1/3 hrnčeka holandského kakaa
- 50 g čakankového sirupu
- 125 ml slnečnicového oleja
- 2 celé vajcia
- štipka sódy a soli
Postup
- Rúru si nahrejte na 180 stupňov a vymažte si menší plech.
- Najprv si nastrúhajte repu najemno a vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu.
- V inej miske si vyšľahajte vajcia s čakankovým sirupom. Pridajte čokoládu, olej a a premiešajte. Prisypte všetky sypké ingrediencie, vmiešajte repu a spracujte cesto (môžete vmiešať ďalšie na kúsky nakrájanú horkú čokoládu).
- Cesto vlejte do pekáča a pečte asi 30-35 minút.