Cvrččie bolognese s cestovinami Terraz

grig-eshop-s-jedlym-hmyzem-cvrcci-testoviny-terraz-min

 

Terraz! To sú cestoviny budúcnosti. Hlavnou víziou tohto slovenského startupu je ponúknuť udržateľnú verziu cestovín, ktoré sú plné bielkovín, železa, antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré naše telo potrebuje. Budúcnosť sme my, budúcnosť je naša planéta a tak Terraz vyrába iba z udržateľných zdrojov. Ingrediencie, ktoré v cestovinách nájdeš, sú tej najvyššej kvality s vysokým nutričným profilom. Jedným slovom - superfoody! A pretože milujeme jedlo, prinášame ti cestoviny, ktoré okúzlia svojou chuťou aj štruktúrou. Tak a terraz - dobrú chuť!

 

Ingrediencie na 2 porcie

  • 200 g Terraz pasta
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 6 väčších paradajok
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 chilli paprička
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 2 hrsti bazalky
  • Soľ, korenie, olivový olej

Postup

  • Baklažán nakrájajte na malé kúsky a vložte do rozpálenej panvice na trošku oleja.
  • Pečte, kým nezačne zlátnuť.
  • Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu.
  • Počkajte, kým všetko zmäkne. Pridajte cuketu, cesnak, chilli a hrsť bazalky.
  • Po pár minútach pridajte biele víno a nechajte ho 2 minúty povariť, aby sa vyparil alkohol.
  • Pridajte pokrájané paradajky, prikryte panvicu a duste cca 20 až 30 minút.
  • Medzitým si uvarte cestoviny a pridajte ich do omáčky.
  • Dochuťte a pridajte bazalku.

 

Servírujte s parmezánom, bazalkou a panenským olivovým olejom.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz