Zmrzlina s príchuťou cvrčka je k dispozícii od nemeckého výrobcu. Dokonca ju zdobia posýpkou s hmyzom.

Sortiment nemeckého výrobcu zmrzliny Thomasa Micolina z Rottenburgu am Neckar pri Stuttgarte sa rozšíril o zmrzlinu s príchuťou cvrčka. Okrem toho ju posype sušeným tmavým hmyzom. Výrobca už predával rôzne príchute zmrzliny, ako napríklad gorgonzolu, parmigianu alebo zmrzlinu so zlatými vločkami, za štyri eurá (93,7 korún) za kopček.

Micolino sám seba opisuje ako človeka, ktorý je zvedavý a ochotný vyskúšať čokoľvek. Jedol som veľa zvláštnych vecí a chcel som vyskúšať jesť cvrčky ako zmrzlinu, pokračuje.

cvrcci3-min

Predpisy Európskej únie povoľujú používanie cvrčkov v potravinách. Sú dostupné v práškovej, sušenej alebo mrazenej forme. EÚ klasifikuje mrenušku sťahovavú, larvy cvrčka domáceho, cvrčka domáceho a cvrčka stajňového ako jedlý hmyz.

Spoločnosť Micolino používa na výrobu svojej novej príchute zmrzliny cvrčkovú múku, smotanu, vanilkový extrakt a med. Na povrchu sú rozptýlené celé vysušené telá cvrčkov. Zmrzlina, ako píšu na Instagrame, "chutí prekvapivo lahodne".

Tí, ktorí ich sledujú, sa pýtajú, či sú pripravení na jedlo budúcnosti. V mnohých národoch je tento hmyz základnou potravinou, pretože sa považuje za bohatý na živiny a bielkoviny. Keďže jeho pestovanie je relatívne lacné, môže podporovať aj udržateľnú stravu. Ohrození však môžu byť ľudia, ktorí trpia alergiami.

Jeden kreatívny výrobca zmrzliny tvrdí, že niektorí ľudia považujú cvrčkovu zmrzlinu za odpudivú alebo dokonca dráždivú. Tvrdí však, že tí, ktorí ju vyskúšajú, sú nadšení a stala sa pre nich každodennou pochúťkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz