Prvý hmyzí burger na trhu

Spoločnosť Grig uvádza na trh prvý hmyzí burger

Poznáte to - poriadne šťavnatý hamburger s chrumkavými hranolkami a osviežujúcim nápojom - to sú pochúťky, ktoré si z času na čas rád dopraje každý. Čo keby sme vám však povedali, že existuje nová a lepšia alternatíva ku klasickému hovädziemu burgeru? Spoločnosť Grig, ktorá sa špecializuje na predaj a výrobu potravín z hmyzu, oznámila uvedenie hmyzieho burgeru.

 

Presne tak - rozhodli sme sa využiť naše odborné znalosti v oblasti potravín z hmyzu a uviesť na trh hmyzí burger. Burger je prvým svojho druhu na českom trhu a ponúka zdravšiu a ekologickejšiu alternatívu ku klasickému hovädziemu burgeru.

proc-hmyz-1 

Možno sa pýtate - prečo by som mal jesť hmyzí burger? Pravdou je, že hmyz je veľmi bohatý na bielkoviny, vitamíny a minerály, čo z neho robí veľmi zdravú potravinu. Okrem toho má produkcia hmyzu ako zdroja potravy oveľa menší vplyv na životné prostredie ako produkcia hovädzieho mäsa. Hmyz potrebuje oveľa menej vody, krmiva a priestoru ako kravy a produkuje oveľa menej emisií skleníkových plynov.

 efektivita-1400x728

 

Hmyzí burger sa vyvíjal a testoval takmer celý rok, kým bol konečne pripravený na uvedenie na trh. Počas tohto obdobia pracoval tím odborníkov na vývoji receptu, výbere správnych druhov hmyzu a zabezpečení bezpečnosti a hygieny počas výroby.

 

V súčasnosti je hamburger k dispozícii najmä na rôznych festivaloch a podujatiach zameraných na jedlo, kde ho ľudia môžu ochutnať a posúdiť jeho chuť a kvalitu. Plánujeme však rozšíriť distribúciu a ponuku hmyzieho burgeru v brnenských bistrách a reštauráciách.

 

Kým tradičný hovädzí burger sa často spája s negatívnymi vplyvmi na životné prostredie a zdravie ľudí, hmyzí burger ponúka zdravšiu a ekologickejšiu alternatívu. A zdá sa, že ľudia si už môžu vychutnať nový, inovatívny a chutný zdroj bielkovín, ktorým je hmyz.

 

Ak chcete byť súčasťou trendu hmyzu a ochutnať niečo nové a zdravšie, určite vyskúšajte hmyzí burger. Tento burger je dokonalým príkladom toho, že aj potraviny z hmyzu môžu byť chutné, zdravé a šetrné k životnému prostrediu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz