Recept - Bolognese s cvrčkom

Terraz! Toto sú cestoviny budúcnosti. Hlavnou víziou tohto slovenského startupu je ponúknuť udržateľnú verziu cestovín, ktoré sú plné bielkovín, železa, antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré naše telo potrebuje. Budúcnosť sme my, budúcnosť je naša planéta, a preto Terraz vyrába len z udržateľných zdrojov. Prísady, ktoré sa v cestovinách nachádzajú, sú najvyššej kvality s vysokým nutričným profilom. Jedným slovom - superpotraviny! A pretože milujeme jedlo, prinášame vám cestoviny, ktoré vás ohromia svojou chuťou a štruktúrou. Takže, terraz - vychutnajte si ich!

grig-eshop-s-jedlym-hmyzem-cvrcci-testoviny-terraz-min

Zloženie na 2 porcie:

  • 200 g pasty Terraz
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 6 veľkých paradajok
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 chilli paprička
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 2 hrste bazalky
  • Soľ, korenie, olivový olej

Postup:

  1. Nakrájajte baklažány na malé kúsky a vložte ich na rozpálenú panvicu s trochou oleja.
  2. Pečieme do zlatohneda.
  3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu.
  4. Počkáme, kým všetko zmäkne. Pridáme cuketu, cesnak, chilli a hrsť bazalky.
  5. Po niekoľkých minútach pridajte biele víno a nechajte ho 2 minúty povariť, aby sa odparil alkohol.
  6. Pridajte nakrájané paradajky, prikryte panvicu a varte približne 20 až 30 minút.
  7. Medzitým uvarte cestoviny a pridajte ich do omáčky.
  8. Dochuťte a pridajte bazalku.

Podávajte s parmezánom, bazalkou a panenským olivovým olejom.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz